Nye tuschtegninger

Kaffedrikkende damer på café

De viste tuschtegninger er originaler. Tegningerne er udført på papir med pensel og sort tusch – i nogle tilfælde også med 24 karats bladguld.
Motivmæssigt har jeg bidt mig fast i temaet:

“Kaffedrikkende damer på cafe” quinder, koner, kællinger, madammer…. Kort sagt: fascinerende væsner af hunkøn.

Motiverne har den fordel, at de altid kan overraske og de i den grad er uudtømmelige; -desuden får jeg selv “alibi” for at iagttage og nyde min kaffe. At indfange en karakter, at give hende en sjæl og udstyre hende med en historie, når hun sidder stille “på en ø” og har “helle” med sin kop; -det bliver jeg aldrig træt af.
At tegne med pensel og tusch handler om at nå frem til et udtryk, som fanger og fastholder beskuerens blik i kraft af en dristig og spændende penselskrift med fart, nerve og energi og som ser legende let og ubesværet ud.
En tuschtegning skal stå på papiret i et kraftfuldt “hug”- ellers er det en “ommer” på et nyt papir. Så ja, det kræver mange forsøg og øvelser med pensel og eksperimentering med form, linjer, teksturer, detaljer, forenklinger og “kiksere”; Kort sagt alle nødvendige forudsætninger for de færdige, udvalgte tuschtegninger.
De største tegninger er 70 x 50 cm, de mindste i A5 format.


Udstilling i atelieret,
Dybdalsvej 15, Tranum 9460 Brovst,
Åbent efter aftale i påsken:   40 426 436